Toiminta

Syyskauden 2017 ohjelmassa on taas paljon mielenkiintoista ohjelmaa ja tekemistä.

4.9.      Syyskauden avajaiset

18.9.    Saamme tietoa jäsenkyselyn tuloksista ja oppia vauvanpeittoneliöiden sekä kantapään tekoon

2.10.    Ässä-pikkuleipien leivontaa

16.10.   Sukututkimuksen salat

30.10.  Kässäilta

13.11.    Kirjallisuusilta

27.11.    Askartelemme joulukortteja

11.12.     Joulujuhla

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. Viestettelen edellisviikolla tarkemmin ohjelmasta ennen kutakin marttailtaa.

 

Maanantaina 10.4. kävimme  hallituksemme jäsenen Raili Lehtosen kanssa läpi juhlaetikettiä. Keskustelu oli vilkasta, kuulimme myös miten tämänpäiväinen ja vanhempi etiketti eroavat toisistaan. Ennen oli kaikki paljon tarkempaa, nykyään vapaampaa. Tietysti viralliset juhlatilaisuudet hoidetaan edelleenkin perinteisten tapojen mukaisesti. 

 

 

Maanantai 27.3.2017 - Olipa herkullinen ilta!
Fazerilta Liisa Eerola ja Heli Anttila kertoivat Fazerin historiaa, saimme tietoiskun suklaan alkuperästä ja valmistuksesta sekä maistelimme Fazerin Sinistä sekä 47 ja 70 prosenttista suklaata ja arvioimme niiden makua. Maisteltavana oli myös nokare 100 prosenttista suklaata ja kaakaorasvaa. Molemmat parhaimmillaan suklaan raaka-aineena.  Ja suklaahan on terveysherkku, kolme palaa päivässä antaa riittävän flavonoliannoksen.
Toisena herkkuna oli suomalaisesta rukiista tehtyä ruisleipää. Keittiömestari oli valmistanut Puikulan päälle juurespyrettä ja emmantaljuustoa - nam. Ja sataruisleivän päällä oli savulohta ja piparjuurimoussea.
Ihastuttava ja mielenkiintoinen ilta!

 

PDF-tiedostoRuotsin matka 29.5.-1.6.2017.pdf (408 kB)
Marttamatka Ruotsin Sigtunaan ja Uppsalaan tehdään 29.5. - 1.6.2017. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Esitteestä löytyy tiedot matkakohteista ja -ohjelmasta sekä hintatiedot ja ilmoittautumisohjeet. Lisätietoja saa tarvittaessa matkanjärjestäjältä, yhteystiedot liitteessä!